Projekt Pomahaj po Sloveniji

Projekt »Pomahajmo v svet« je mednarodni projekt, preko katerega otroke v vrtcih in šolah med seboj povezujemo preko video omrežja, kjer se lahko v živo vidijo, si pomahajo in naučijo prvih tujih besed.

Projekt “Pomahajmo po Sloveniji” je podprojekt mednarodnemu projektu “Pomahajmo v svet” in je namenjen otrokom nižje starostne skupine (do 4 let) in tudi starejše otroke. Vrtce in šole po Sloveniji povezujemo preko video klica, kjer se lahko otroci v živo vidijo, si pomahajmo, se sporazumevajo, itd.

Družba vpliva na pojav nestrpnosti v okolju, kateri pa so izpostavljeni tudi otroci nižje starostne skupine. Vsak vrtec, ki sodeluje pri projektu “Pomahajmo po Sloveniji” in uspešno sledi programu, si pridobi časten naziv “Strpen vrtec”/”Strpna šola”, kar bo lahko otrokom, staršem in celotnemu strokovnemu timu v velik ponos. Vrtci/Šole bodo s tem pokazali, da otroke učijo strpnosti in razumevanje drugačnosti v vseh oblikah. Znanje, ki ga bodo majhni in veliki v projektu “Pomahajmo po Sloveniji” pridobili, jih bo vodil k razumevanju, razumevanje pa jih bo vodilo k sprejemanju.

Projekt vsebuje program »Pet prstov« v katerem je pet tem – To sem jaz, Jaz in moja družina, Jaz in moj vrtec, Jaz in moje mesto ter Jaz in moja država. Otroci si lahko pokažejo kako se igrajo, kakšne pesmi pojejo, v kakšnem okolju živijo, kakšno hrano jedo,…

V letošnjem šolskem letu smo se projektu prvič vključili tudi v vrtcu Krkine lučke in sicer skupina Balončki. Dodelili so nam prijateljski vrtec iz Cirkulan skupino Gosenice. Z otroci iz skupine Gosenice se bomo srečevali preko zoom aplikacije skozi celo šolsko leto.

Koledar dogodkov

junij 2024
P T S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Prihajajoči dogodki

  • No Events

Arhivi

Iz galerije

img_0407
Dostopnost