Otroci in vzgojiteljici iz skupine Medvedki smo se priključili starejšim občanom pri jutranji telovadbi. Prijazno so nas sprejeli na parkirišču pri cerkvi v Vavti vasi. Tam je bilo tudi nekaj babic in dedkov otrok iz skupine, ki smo se jih še posebej razveselili. Vaje, ki sta jih vodili ga. Vida Kulovec in ga. Anica Nose, so bile zanimive, drugačne, kot jih poznamo mi. Da bi vaje pravilno ponovili, smo se pomešali med izkušene telovadce. Pri tem so nam pomagali, nas usmerjali in spodbujali. Po končanem razgibavanju smo jim predstavili bans Kranjski Janez in jih povabili k sodelovanju. To je bilo smeha… Za uspešno sodelovanje pri vadbi smo si prislužili slasten prigrizek.

Hvaležni smo, da so nas povabili medse, zato smo jim podelili zahvalo za sodelovanje v vseslovenski akciji Simbioza giba in našo majhno pozornost: risbo otrok z napisom »Gibajmo skupaj, za zdravo, srečno in dolgo življenje!«. Verjamemo, da smo jim s svojo prisotnostjo popestrili druženje in polepšali dan, kot so ga oni nam.

Vsak dan je priložnost za premikanje meja in doseganje novih ciljev! Pomembno je, da se aktivno vključimo v življenje in uživamo v gibanju. To je moto upokojencev iz Vavte vasi in okolice, ki se vsakodnevno družijo ob gibanju. Tudi slabo vreme jih ne odvrne od telovadbe. Pravijo, da je to najboljši začetek dneva, saj je po razgibavanju vse lažje narediti.

Utrinki v galeriji.

Medvedki z vzgojiteljicama Damjano in Saro

Dostopnost